top of page

Wat mensen over ons zeggen

Recensies: Tekst

"

“Er zijn voorstellingen en er zijn voorstellingen. De ene komt over je heen, blijft even hangen en verdwijnt stilletjes door de zijdeur. En er zijn voorstellingen die komen over je heen, gaan naar binnen en blijven daar hangen. Dat zijn de voorstellingen die je laten nadenken, voorstellingen die hun thema overstijgen, voorstellingen die je confronteren met de mens.


Hé Mister Parkinson hoort bij die laatste groep. Indrukwekkend door tekst, spel en regie. Wanhoop, woede, angst, verzet als je de uiteindelijke diagnose 'U hebt de ziekte van Parkinson' krijgt. Indrukwekkend ook omdat het over meer gaat dan het thema 'Parkinson'. Het is ook een confrontatie met ouder worden (al is dat misschien een persoonlijke ervaring die de monoloog oproept).

De voorstelling sleept je mee in wat een chronische ziekte fysiek, sociaal en emotioneel voor mens en omgeving betekent. En eindigt toch met hoop.


En dat raakt je als kijker; er is herkenning, en misschien ook wel troost; in ieder geval bewustwording en informatie. Een voorstelling die je moet gaan zien om - vaak onverwachte en ingrijpende - aspecten van het leven op een diepere manier te leren bekijken. Neem de uitdaging aan, laat je confronteren met de kwetsbaarheid van het bestaan en boek de voorstelling 'Hé Mister Parkinson'.”

- Fokke P. de Boer, fotograaf - maart 2022

Recensies: Tekst

''

“Als studenten jullie voorstelling zien hebben ze in één avond net zo veel geleerd als in één week college”.

- Jorrit Hoff, neuroloog en medeauteur van de Parkinson Pandemie - maart 2022

Recensies: Tekst
Recensies: Tekst

''

“Zorgcollega's (in welke discipline dan ook), deze voorstelling is een echte aanrader. Dit voegt echt iets toe aan je werk en mens zijn.”.

- Ardie Disbergen, welzijnsmedewerker Talma Borgh - mei 2023

bottom of page